Cerc pedagogic al profesorilor de Religie
La Biserica ”Iancu Vechi” - Mătăsari din Capitală s-a ţinut miercurea aceasta Cercul pedagogic al profesorilor de Religie din Sectorul 2. Întâlnirea a fost moderată de Pr. Prof. Dr. Gheorghe Dogaru, inspector de Religie.
„Întâlnirea de astăzi a avut ca scop aducerea la cunoştinţă a tuturor noutăţilor pe care disciplina Religie le întâmpină în momentul acesta, dar în egală măsură se înscrie şi în acel calendar de activităţi extracurriculare legate de cercurile pedagogice şi metodice la nivel de sector,” a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Gheorghe Dogaru, inspector de Religie în cadrul I.S.M.B.
„Parohia Iancu Vechi Mătăsari găzduieşte periodic întâlniri ale profesorilor de Religie din Sectorul 2 al Capitalei. În acelaşi timp, parohia noastră are protocoale de colaborare cu toate unităţile de învăţământ de pe raza parohiei noastre. Mesajul care a reieşit în urma întâlnirii de astăzi este că atât în Biserică cât şi la şcoală copiii trebuie educaţi în spiritul valorilor. Altfel spus, valorile autentic creştine trebuie transmise atât de Biserică, dar şi de profesorii de religie în şcoală”, a precizat Pr. Paroh Constantin Stoica de la Biserica ”Iancu Vechi” - Mătăsari, Bucureşti.
La întâlnirea profesorilor de Religie au fost invitaţi şi membri din Administraţia eparhială.
„Toţi elevii şcolilor de stat sunt fii ai Bisericii. Ei sunt botezaţi şi prin botez au devenit fiii noştri duhovniceşti, spirituali, iar noi avem responsabilitatea să urmărim educaţia lor, să-i învăţăm în continuare”, a explicat Protopop Ion Popescu, Protopopiatul Sectorului 2 Capitală.
„Dată fiind situaţia din ultima vreme în ceea ce priveşte predarea religiei în şcolile noastre Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor prin sectorul de specialitate, dar şi prin ceilalţi membri doreşte să aducă o contribuţie în ceea ce priveşte fluidizarea relaţiei profesor de religie atât cu factorii de decizie din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, dar şi cu slujitorii sfintelor altare pentru ca astfel ora de religie să se evidenţieze mai mult prin valorile sale educative şi de păstrare a identităţii atât a credinţei ortodoxe, dar şi a noastre naţionale româneşti”, a transmis Pr. Lect. Univ. Dr. Aurel Mihai, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
În timpul întâlnirii s-a discutat şi despre anumite activităţi extracurriculare organizate, în parteneriat, de parohiile şi şcolile din Sectorul 2.