Biserica Iancu Vechi - Matasari
Parohia Iancu Vechi-Mătăsari - alături de semenii aflați în nevoie și în suferință!

În perioada pandemiei actuale, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari desfă­șoară ample acțiuni de sprijin umanitar. Acțiunile au loc în cadrul programului social-filantropic permanent „Dar din Dar se face Rai!”, destinat ajutorării a peste 100 de familii defavorizate, aflate în evidența parohiei noastre. 

Membrii comunității parohiale, precum și alți credincioși, susțin acest program social-filantropic, aducând zilnic la biserică produse și alimente de bază, haine și jucării, precum și alte produse de strictă necesitate, indispensabile pentru viața zilnică. În acest sens, la intrarea în biserică se află în permanență un coș denumit de către noi Coșul solidarității”.

Produsele primite sunt sortate și puse în pachete, în funcție de nevoile celor care solicită ajutor, iar mai apoi oferite de preoții slujitori, împreună cu o echipă de voluntari. Un rol important în desfășurarea activității social-filantropice a parohiei noastre îl au administratorii și președinții de bloc, cu care avem dialog permanent și cu ajutorul cărora identificăm mai ușor cazurile sociale.

Având în vedere faptul că în parohie avem câteva familii cu mulți copilași, care au o situație socială destul de dificilă, în această perioadă am oferit în dar și computere. Calculatoarele, echipate cu camere video si adaptoare wireless USB pentru internet, vor facilita accesul copiilor la noile metode de predare-invățare, prin intermediul cursurilor online.

Dorim să mulțumim tuturor celor care sprijină acțiunile social-filantropice ale parohiei noastre, ajutând astfel persoanele nevoiașe.

"Lauda crestinilor este primirea strainilor si milostivirea. Lauda si mântuirea crestinilor este ca, totdeauna, la masa lor, saracii, sarmanii şi strainii sa manânce împreuna cu ei si astfel din casa lor Hristos nu va lipsi niciodata. " (Sfântul Efrem Sirul)

 

Galerie imagini