Biserica Iancu Vechi - Matasari
Parohia „Iancu Vechi-Mătăsari" şi-a serbat luni, 20 septembrie, hramul de toamnă.

Parohia „Iancu Vechi”-Mătăsari  şi-a serbat luni, 20 septembrie 2021, hramul de toamnă, biserica parohială fiind ocrotită și de Sfinţii Mari Mucenici Eusta­ţie şi soţia sa, Teopista, cu cei doi fii ai lor, Agapie şi Teopist. În zilele premergătoare sărbătorii, în parohie s-a desfășurat un bogat program liturgic și cultural.

Sărbătoarea hramului a debutat duminică dimineața cu procesiunea în jurul lăcașului de închinare cu racla în care sunt păstrate părticele din moaștele ocrotitorilor spirituali ai acestuia, fiind ulterior așezată spre închinarea credincioșilor într-un spațiu special amenajat din curtea interioară a bisericii. În continuare, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de un sobor de preoți și diaconi.

În seara zilei de duminică, credincioșii din sectorul 2 al Capitalei, dar și din împrejurimi au participat la slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată pe un podium amenajat pe spațiul verde din vecinătatea bisericii. Anul acesta, la evenimentele din ajunul zilei hramului au participat și reprezentanți ai Federației Asocia­țiilor Vânătorești din România (FeAV), care îl au ca ocrotitor pe Sfântul M Mc. Eustație. Aceștia au desfășurat și un eveniment de tradiție vânătorească cu caracter cultural. La finalul slujbei au avut loc primirea și sfințirea icoanei Sfântului Mare Mucenic Eustație, oferită în dar parohiei de Federația Asocia­țiilor Vânătorești din România.

În continuare s-a desfășurat concertul „Bucuria cre­dinței, susținut de Corul mixt „Canticum Bucharest” și Grupul coral „Vox Coelestis” al parohiei, cu participarea Grupului de corn de vânătoare al FeAV.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe podiumul amenajat pe spatiul verde din curtea bisericii, sub protia părintelui paroh Constantin Stoica.La final a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii, slujitorii, binefăcătorii și enoriașii parohiei trecuți la Domnul. Prin grija Consiliului parohial si al Comitetului parohial, cre­dincioșii prezenți la sărbătoarea hramului de toamnă au primit, din partea parohiei, daruri culinare.

diac. Marius OBLU

@fotocredit: Mircea Popa

Galerie imagini